ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ (ΦΕΚ_4187/2021)
Λειτουργία Εκπαιδευτικών Μονάδων (ΦΕΚ_4187/2021)
Διαβάστε περισσότερα: https://www.xleventakis.com/news/leitoyrgia-ekpaideytikon-monadon-fek-4187-2021/
- Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του φαγητού και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής/άθλησης. Επειδή δεν θα γίνεται χρήση μάσκας όταν τα παιδιά τρώνε ή πίνουν, κατά το μάθημα της γυμναστικής ή όταν τα παιδιά έχουν έντονη σωματική άσκηση, στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. Η οδηγία αυτή αφορά σε όλες τις περιοχές της Επικράτειας, ανεξάρτητα από την επιδημιολογική κατάσταση.
- Επιτρέπεται η διεξαγωγή του μαθήματος της κολύμβησης, που διεξάγεται σε κολυμβητικές δεξαμενές καθώς και οι σχολικοί αγώνες, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι πανελλήνιοι αγώνες λυκείων μέσω των οποίων μοριοδοτούνται οι μαθητές/τριες για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.), σύμφωνα με τις οδηγίες της αρμόδιας υγειονομικής επιστημονικής επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, όπως εκάστοτε ισχύουν. Ομοίως, με βάση τις οδηγίες της ως άνω επιτροπής διενεργούνται και τα σχολικά πρωταθλήματα.
- Τα παιχνίδια με μπάλες και λοιπά όργανα γυμναστικής/αθλοπαιδιών επιτρέπονται, εφόσον πραγματοποιούνται ανά τμήμα, έπειτα από σχολαστική εφαρμογή των γενικών κανόνων καθαριότητας στα όργανα γυμναστικής και με την προϋπόθεση ότι κάθε τμήμα χρησιμοποιεί κατά αποκλειστικότητα συγκεκριμένες μπάλες. Προβλέπεται καθαρισμός των παιχνιδιών μετά από κάθε χρήση, ενώ δεν επιτρέπεται οι μαθητές να φέρνουν στο σχολείο παιχνίδια από το σπίτι.