Κολύμβηση στη Γ΄ Δημοτικού

Κολύμβηση

Όλα τα βιβλία Φυσικής Αγωγής για το Δημοτικό

Βιβλία

Χρήσιμοι σύνδεσμοι σχετικοί με τη Φ.Α.

Σύνδεσμοι

Δράσεις, σεμινάρια, ομάδες εργασίας.

Επιμόρφωση

Προγραμματισμός & σχέδια μαθημάτων Φ.Α.

Μαθήματα

Θέματα σχετικά με την ειδική αγωγή.

Ειδική Αγωγή

Πρόγραμμα ασφαλούς κολύμβησης
στο πλαίσιο του μαθήματος κολύμβησης στα Δημοτικά Σχολεία

                                                                         

 

Το Safe Water Sports, ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός που προωθεί την ασφάλεια του νερού στο υδάτινο περιβάλλον, ανέπτυξε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα κολύμβησης για παιδιά με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού, του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και την αιγίδα της ΚΟΕ & της Π.Ε.Π.Φ.Α.το οποίο έχει ενταχθεί στα ''Εργαστήρια Δεξιοτήτων'' του Υπουργείου Παιδείας που αποτελούν μέρος του υποχρεωτικού ωρολόγιου προγράμματος της α'βάθμιας εκπαίδευσης και συγκεκριμένα της ενότητας Ζω καλύτερα - Ευ Ζην - ΥΓΕΙΑ: Διατροφή, Αυτομέριμνα, Ασφάλεια και Πρόληψη, Οδική ασφάλεια.

Απευθύνεται σε:

Τοπρόγραμμα ασφαλούς κολύμβησης απευθύνεται σεόσα σχολεία στην Ελλάδα πραγματοποιούν το μάθημα κολύμβησης στη Γ’ τάξη & στη Δ’ τάξη κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και θα υλοποιείται από τους προπονητές κολύμβησης. 

Σκοπός:

Να αποτελέσει, για πρώτη φορά, ένα συμπληρωματικό εγχειρίδιο-βοήθημα προς τους δασκάλους Φυσικής Αγωγής & να εξασφαλίσει την ποιότητα της εκμάθησης στις κολυμβητικές πισίνες μέσα από την απόλαυση του νερού, με στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σχετικά με την ασφάλειά τους στο νερό.


Τι περιλαμβάνει:

Το πρόγραμμα ασφαλούς κολύμβησης για τα σχολεία, περιλαμβάνει μία ενότητα το “Μπλε Σκουφάκι’’ που απαρτίζεται από τρία στάδια εκμάθησης ικανοτήτων. Με την ολοκλήρωση και των τριών σταδίων, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν ένα ειδικά διαμορφωμένοδίπλωμα (πιστοποιητικό), το οποίο θα αντιστοιχεί στις γνώσεις και στις δεξιότητες που το παιδί έχει κατακτήσει.

Το πρόγραμμα συνδυάζει την απόκτηση βασικών γνώσεων τεχνικής διαφόρων κολυμβητικών στυλ, την ανάπτυξη ψυχοσυναισθηματικών στοιχείων για την απόλαυση στο νερό μέσα από παιγνιώδη μάθηση, τη γνώση βασικών δεξιοτήτων αυτοδιάσωσης και παράλληλα την ανάπτυξη θεωρητικών γνώσεων.

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το πρόγραμμα ασφαλούς κολύμβησης για τα σχολεία.

Κάντε κλικ εδώ για να υποβάλετε αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα.


Σημείωση: Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, μπορείτε να παραλάβετε τα διπλώματα των παιδιών αν επικοινωνήσετε με τον Οργανισμό στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο 2108029428.

Δράσεις Σχολείων

activities1