Κολύμβηση στη Γ΄ Δημοτικού

Κολύμβηση

Όλα τα βιβλία Φυσικής Αγωγής για το Δημοτικό

Βιβλία

Χρήσιμοι σύνδεσμοι σχετικοί με τη Φ.Α.

Σύνδεσμοι

Δράσεις, σεμινάρια, ομάδες εργασίας.

Επιμόρφωση

Προγραμματισμός & σχέδια μαθημάτων Φ.Α.

Μαθήματα

Θέματα σχετικά με την ειδική αγωγή.

Ειδική Αγωγή

9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022

Το δημοτικό σχολείο Αντιρρίου στο πλαίσιο  του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 που εναρμονίζεται με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022,  υλοποίησε αθλητικές δραστηριότητες καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Συγκεκριμένα με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, επισκέφτηκε το γήπεδο ποδοσφαίρου και το κλειστό γυμναστήριο  του Δήμου Αντιρρίου.

Συγκεκριμένα διοργάνωσε τουρνουά  μίνι ποδοσφαίρου 5*5  και τουρνουά Μπάσκετ 3*3 για όλες τις τάξεις του σχολείου. Επίσης οι τάξεις της Ε΄ και ΣΤ΄ περπάτησαν τον δρόμο υγείας απόστασης  2022 μέτρων στον χώρο πέριξ του γηπέδου ποδοσφαίρου.

Οι τάξεις της Α΄ και Β΄ μέσα στον χώρο του γηπέδου ποδοσφαίρου συμμετείχαν σε αγώνες σκυταλοδρομίας με διαδρομές  και με εμπόδια. Στα διαλείμματα των αθλητικών δράσεων οι μαθητές/τριες, υπό την καθοδήγηση της κας Γρίβα Αντωνίας, εκπαιδευτικού ΠΕ08 Εικαστικών, ζωγράφισαν συνθήματα με θέμα την άσκηση και την υγεία. Επίσης ακολούθησε  συζήτηση  των μαθητών  με τον  Κ. Φ. Α.  κ. Πούλιο Μιχαήλ με θεματικό κέντρο «Η σχέση Υγείας και Αθλητισμού», ώστε να αποτελέσει το έναυσμα για περαιτέρω εξέταση του θέματος. Στις αθλητικές δραστηριότητες συμμετείχαν και οι εκπαιδευτικοί των τάξεων: Ρέλλου Θεοδώρα, Κατσούδα Κυριακή, Φακιόλας Γιάννης, Γεωργάνου Ευανθία, Τσακούμη Αντιγόνη, Βασιλοπούλου Σπυριδούλα, η εκπαιδευτικός Πληροφορικός Κασσιανή Αγγελοπούλου και οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής Ιωάννα Μαυρίδου και Σταυρούλα Πλαστήρα.

Δρόμος υγείας 2022 μέτρων2

τουρνουά 5Χ5 ποδοσφαίρου2

τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 censored

Εικαστική παρέμβαση 2

Δράσεις Σχολείων

activities1