Κολύμβηση στη Γ΄ Δημοτικού

Κολύμβηση

Όλα τα βιβλία Φυσικής Αγωγής για το Δημοτικό

Βιβλία

Χρήσιμοι σύνδεσμοι σχετικοί με τη Φ.Α.

Σύνδεσμοι

Δράσεις, σεμινάρια, ομάδες εργασίας.

Επιμόρφωση

Προγραμματισμός & σχέδια μαθημάτων Φ.Α.

Μαθήματα

Θέματα σχετικά με την ειδική αγωγή.

Ειδική Αγωγή

«Παίζουμε μαζί, μαθαίνουμε μαζί» των Special Olympics International 
 
     Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου 
     και το Δημητρούκειο Ειδικό Δημοτικό καινοτομούν...
  Στα πλαίσια του πρωτοποριακού εκπαιδευτικού προγράμματος «Παίζουμε μαζί μαθαίνουμε μαζί» των Special Olympics International σε συνεργασία με το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του Δημητρούκειου Ειδικού Δημοτικού στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, το Θεωρητικό και το 1ο Πρακτικό μέρος του προγράμματος. 
  Το πρόγραμμα αυτό υλοποίησαν οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής Σταθακοπούλου Μαρία και Γκαρτζονίκα Βασιλική με την αμέριστη συμπαράσταση των διευθυντών τους  Ζήκου Όλγα και Χαρμαντζή Ανδρέα καθώς και των εκπαιδευτικών των σχολείων τους, παρουσία προπονητών-καθοδηγητών των Special Olympics.

  Στόχος είναι η συνέχιση του προγράμματος αυτού μέσα από άλλες δράσεις, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα στα παιδιά με και χωρίς νοητική αναπηρία να ενημερωθούν, να αλληλεπιδράσουν, να προάγουν τον σεβασμό, την αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η νοητική αναπηρία είναι μια κατάσταση, η οποία μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά μέσα από τη συμμετοχή και τη συνύπαρξη. Η δημιουργία άλλωστε σχολικής κουλτούρας είναι αναγκαία για τη διαμόρφωση κοινωνικής συνύπαρξης τόσο στο σχολικό όσο και στο κοινωνικό περιβάλλον.

SPECIAL OLYMPICS SPECIAL OLYMPICS2

SPECIAL OLYMPICS3 SPECIAL OLYMPICS4

SPECIAL OLYMPICS5 SPECIAL OLYMPICS6

Δράσεις Σχολείων

activities1