Κολύμβηση στη Γ΄ Δημοτικού

Κολύμβηση

Όλα τα βιβλία Φυσικής Αγωγής για το Δημοτικό

Βιβλία

Χρήσιμοι σύνδεσμοι σχετικοί με τη Φ.Α.

Σύνδεσμοι

Δράσεις, σεμινάρια, ομάδες εργασίας.

Επιμόρφωση

Προγραμματισμός & σχέδια μαθημάτων Φ.Α.

Μαθήματα

Θέματα σχετικά με την ειδική αγωγή.

Ειδική Αγωγή

9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022

Το δημοτικό σχολείο Αντιρρίου στο πλαίσιο  του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 που εναρμονίζεται με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022,  υλοποίησε αθλητικές δραστηριότητες καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Συγκεκριμένα με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, επισκέφτηκε το γήπεδο ποδοσφαίρου και το κλειστό γυμναστήριο  του Δήμου Αντιρρίου.

Συγκεκριμένα διοργάνωσε τουρνουά  μίνι ποδοσφαίρου 5*5  και τουρνουά Μπάσκετ 3*3 για όλες τις τάξεις του σχολείου. Επίσης οι τάξεις της Ε΄ και ΣΤ΄ περπάτησαν τον δρόμο υγείας απόστασης  2022 μέτρων στον χώρο πέριξ του γηπέδου ποδοσφαίρου.

Οι τάξεις της Α΄ και Β΄ μέσα στον χώρο του γηπέδου ποδοσφαίρου συμμετείχαν σε αγώνες σκυταλοδρομίας με διαδρομές  και με εμπόδια. Στα διαλείμματα των αθλητικών δράσεων οι μαθητές/τριες, υπό την καθοδήγηση της κας Γρίβα Αντωνίας, εκπαιδευτικού ΠΕ08 Εικαστικών, ζωγράφισαν συνθήματα με θέμα την άσκηση και την υγεία. Επίσης ακολούθησε  συζήτηση  των μαθητών  με τον  Κ. Φ. Α.  κ. Πούλιο Μιχαήλ με θεματικό κέντρο «Η σχέση Υγείας και Αθλητισμού», ώστε να αποτελέσει το έναυσμα για περαιτέρω εξέταση του θέματος. Στις αθλητικές δραστηριότητες συμμετείχαν και οι εκπαιδευτικοί των τάξεων: Ρέλλου Θεοδώρα, Κατσούδα Κυριακή, Φακιόλας Γιάννης, Γεωργάνου Ευανθία, Τσακούμη Αντιγόνη, Βασιλοπούλου Σπυριδούλα, η εκπαιδευτικός Πληροφορικός Κασσιανή Αγγελοπούλου και οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής Ιωάννα Μαυρίδου και Σταυρούλα Πλαστήρα.

Δρόμος υγείας 2022 μέτρων2

τουρνουά 5Χ5 ποδοσφαίρου2

τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 censored

Εικαστική παρέμβαση 2

9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022

Στα πλαίσια του εορτασμού της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με θέμα  ΄΄Άθληση κάθε Μέρα, Υγεία μια Ζωή. ΄΄ το σχολείο μας πραγματοποίησε δράσεις για να παροτρύνει μικρούς και μεγάλους να αθλούνται σε όλη τους την ζωή για να είναι πάντα υγιείς.

Αρχικά την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, το σχολείο μας επισκέφτηκε τον πολυχώρο  ΄΄Emileon΄΄ όπου εκεί μαθητές/τρίες πήραν μέρος σε ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες συνδυάζοντας την  άθληση με το φυσικό περιβάλλον.

  Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου οι μαθητές/τριες του σχολείου μας συμμετείχαν ανά τμήματα σε σκυταλοδρομίες και παιχνίδια στο προαύλιο χώρο. Στο τέλος των μαθημάτων οι μαθητές/τριες του 17ου και 11ου Δημοτικού Σχολείου συμμετείχαν σε έναν φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου και βόλεϊ αντίστοιχα. Γιατί η άθληση δεν είναι μόνο υγεία αλλά και  ευγενής άμυλα , σεβασμός και αποδοχή όλων.

Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός :Μποτίνη Γεωργία

   Μπορείτε  να δείτε τις αθλητικές δραστηριότητες του σχολείου μας στο παρακάτω βίντεο :

https://youtu.be/5UYHiHMYRis 

 

9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022

Την ημέρα Αθλητισμού ξεκινήσαμε με την κατασκευή αφίσας στην τάξη, συνεχίσαμε με προβολή βίντεο για τις συγκινητικές στιγμές που προσφέρει ο αθλητισμός σε όλα τα σπορ, την πρώτη συνέντευξη του Γιάννη Αντετονκούμπο πρίν γίνει ακόμα γνωστός σε όλο τον κόσμο, συζητήσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις, κλάψαμε , συγκινηθήκαμε και κρατήσαμε το μότο "ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΩ και ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ".

Τέλος, κλείσαμε με αθλητικές δραστηριότητες όπως survivor αγώνες επίδειξης και τεχνικής, σκυταλοδρομίες..

                                   Αφίσα Δημοτικού Σχολείου Θυρρείου

ΔΣ ΘΥΡΡΕΙΟΥ

 

9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΕΩΝ  ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΘΛΗΜΑ/ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ  ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ 
Περπάτημα μαθητών στο παρακείμενο δάσος  Ασκήσεις Γενικής Γυμναστικής Όλοι οι μαθητές του Σχολείου. (26 είκοσι έξι)  είκοσι έξι (26).
Προβολη DVD. Παραμυθιού  και ιστορίας Ολυμπιακών αγώνων Σκυταλοδρομία 50 μέτρων.
Ζωγραφική διαφόρων αθλημάτων. Αγώνας δρόμου  μετ΄ εμποδίων 50 μέτρων.
  Άλμα μήκους χωρίς φόρα.
  Εκμάθηση ομαδικών παραδοσιακών  παιχνιδιών 
  Τραμπολίνο
 
  Εκμαθηση βασικών ενοιών καλαθοσφαίρισης.
  Εκμαθηση βασικών ενοιών  βόλει 

1ο ΕΙΔΙΚΟ1

1ο ΕΙΔΙΚΟ4

1

2

 

9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022

ΜΥΤΙΚΑΣ1 n

ΜΥΤΙΚΑΣ2 n

ΜΥΤΙΚΑΣ3 n

ΜΥΤΙΚΑΣ4 n

ΜΥΤΙΚΑΣ5 n

ΜΥΤΙΚΑΣ6 n

 

Δράσεις Σχολείων

activities1